Voorwaarden ooglaser chirurgie

Bij een refractieve laserbehandeling wordt een correctie uitgevoerd van een refractieve afwijking (brilafwijking) zoals bijziendheid, astigmatisme of verziendheid. Dit om niet (of zo weinig mogelijk) meer afhankelijk te zijn van een bril of contactlenzen om scherp te kunnen zien.

Algemene voorwaarden

 • Minimum leeftijd 21 jaar
 • Stabiele correctie gedurende minimum 1 jaar
 • Voldoende dik hoornvlies met normale krommingen
 • Met uw bril of lenzen hebt u goed zicht in beide ogen
 • Geen andere oogafwijkingen

Welke correcties kunnen behandeld worden?

Zowel bijziendheid, verziendheid als leesbrilcorrecties kunnen behandeld worden met de laser.

Bijziendheid tot -8

Bij bijziendheid wordt het te bolle hoornvlies wat afgevlakt. Ook een eventueel astigmatisme wordt mee behandeld. De excimerlaser zal het oppervlak van het hoornvlies aanpassen, om zo scherp mogelijk te zien veraf.

Verziendheid tot +3

Bij verziendheid wordt het te platte hoornvlies iets boller gemaakt. De mogelijkheid om verziendheid te corrigeren is echter beperkt. Vaak wordt dan ook voor een implantlens gekozen voor een beter (en langduriger) resultaat.

Enkel leesbril

In sommige gevallen kan een leescorrectie ook gecorrigeerd worden. Meestal wordt echter gekozen om dit te corrigeren met een multifocale implantlens gezien dit betere resultaten geeft.

Wanneer komt u niet in aanmerking voor een ooglaserbehandeling?

 • Bij keratoconus (een aandoening aan het hoornvlies)
 • Tijdens zwangerschap of borstvoeding
 • Met een voorgeschiedenis van herpes keratitis
 • Bij reumatische aandoeningen

Voor bepaalde beroepen zijn er bepaalde eisen wat betreft de visus en gelden speciale criteria inzake refractieve chirurgie. Daarom is het belangrijk dat de patiënt de vereisten van zijn job volledig begrijpt alvorens een refractieve ingreep te ondergaan.


Meer informatie

Ervaringen en reviews

Oogarts Knokke

Dr. Isabel Pinxten - Google Review

Dr. Isabel Pinxten - Ogen laseren

9.8 / 10 op basis van 172 ervaringen. • S. Verniere LASEK

  Ik heb verschillende ooglasercentra in België met elkaar vergeleken. Ik woon in Antwerpen en werk in Brussel, toch verkoos ik Dokter Pinxten en haar team om mij te ooglaseren. De prijs was bij iedereen ongeveer hetzelfde, maar de moderne uitrusting en ervaring van Dokter Pinxten gaf mij vertrouwen. Ze stelde me gerust en nam ruim de tijd om te antwoorden op al mijn vragen. De behandeling zelf ging door in het ooglasercentrum in Gent. Daar vertelde ze rustig bij elke stap wat er ging gebeuren. Na de behandeling heb ik nog even wat last gehad, precies of er wat zand in de ogen zat. Dat kwam omdat ik, wegens een te dun hoornvlies de LASEK behandeling gekregen heb. Na een tijdje verdween de pijn en kwam ook beetje per beetje het zicht. Nu zie ik weer alles helemaal scherp en heb ik geen bril meer nodig!

 • R. Matthys LASIK

  Ik was al jarenlang aan het twijfelen om mijn ogen te laten laseren en heb dankzij dokter Pinxten eindelijk de stap durven zetten! Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Mijn angst bleek ook volledig ongegrond. Dokter Pinxten legde mij voor en tijdens de behandeling heel duidelijk uit wat er ging gebeuren. De dag zelf heb ik eenmaal thuisgekomen wat geslapen en de volgende ochtend had ik al een scherp zicht! Buiten wat korrelig gevoel heb ik er geen last van gehad. Bedankt Dr. Pinxten!

 • M. Janssens LASEK

  Ondanks mijn iets hogere leeftijd, kwam ik toch in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. Ik had wat schrik van de risico's, maar blijkbaar wordt de LASEK technologie al heel lang gebruikt met erg weinig complicaties. Ik ben blij dat ik mijn behandeling in België heb laten uitvoeren. Een vriend hadf dit laten doen in Turkije, maar dat vertouw ik toch niet. De prijs is ook niet zo'n verschil. Ik heb ook nog wat terugbetaling gekregen van de CM, en dat had je ook niet in Turkije. Ik zie nu weer perfect, zowel dichtbij al ver!

  Online Agenda - Sluiten