Behandelingen

U kan bij dokter Pinxten terecht met alle oogproblemen.

Om een correcte diagnose te kunnen stellen zal de oogarts u eerst grondig onderzoeken. Na het onderzoek bespreekt ze met u de gepaste behandeling. Voor verschillende oogafwijkingen kunnen een aangepaste bril of contactlenzen een oplossing bieden. Voor oogaandoeningen die een medicamenteuze behandeling vereisen (druppels of medicatie) is een tijdige controle van groot belang. Ook kinderen met oogafwijkingen moeten van nabij gevolgd worden.

Voor andere aandoeningen kan een operatie nodig zijn. Dokter Pinxten heeft zich gespecialiseerd in phacochirurgie. Sommige patiënten komen in aanmerking voor ooglaseren of implantlenzen.

Bril of contactlenzen

Bril of contactlenzen

Een bril en contactlenzen werken op dezelfde manier : een extra lens voor het oog stelt het wazige beeld scherp. Wie lijdt aan myopie heeft een bril of lens nodig om in de verte scherper te zien. Wie last heeft van hypermetropie, draagt een bril of contactlenzen om zowel ver als dichtbij beter te zien. Om astigmatisme te corrigeren wordt een “cylinder” in het glas of de lens aangebracht om het vervormde beeld recht te zetten.

Cataract Chirurgie

Cataract Chirurgie

Een ooglens die troebel is geworden door cataract moet worden verwijderd en vervangen door een kunstlens. Hier kan een bril niet helpen. Alleen een operatie kan de patiënt in staat stellen om opnieuw scherp te zien. Cataractchirurgie is de meest frequent uitgevoerde chirurgie wereldwijd. Phacochirurgie is een zeer veilige techniek. De ingreep gebeurt meestal onder druppelverdoving.

Lees meer
Ooglaser Lasik

Ooglaser

Een refractieve operatie met de laser (SMILE, Femto-LASIK of Adv. LASEK / PRK) kan patiënten met bijziendheid, verziendheid of astigmatisme en soms met presbyopie, in staat stellen goed te zien zonder bril of contactlenzen. Het te behandelen oog wordt door middel van oogdruppels verdoofd. Bij Femto-LASIK wordt een flapje losgemaakt van het buitenste hoornvlies. Dit flapje wordt opzij geklapt.

Lees meer
Glaucoom behandeling ogen

Glaucoom

Glaucoom is een ziekte van de oogzenuw die ons oog verbindt met de hersenen. Door een te hoge druk in het oog sterven zenuwvezeltjes van de oogzenuw af. Hierdoor kan het zicht geleidelijk verminderen. Glaucoom kan op termijn blind maken. Soms is de oogdruk normaal en is er toch glaucoom. De zenuwvezeltjes sterven dan af door een slechte doorbloeding van de oogzenuw.

Diabetische retinopathie

Retinopathie

Patiënten met suikerziekte lopen een verhoogd risico op een specifieke netvliesaandoening: diabetische retinopathie. Diabetespatiënten dienen daarom jaarlijks op controle te gaan bij een oogarts. Een gezonde levensstijl, een goede regeling van de suikerspiegel en controle van cholesterol en bloeddruk zijn belangrijk om diabetische retinopathie te voorkomen en te behandelen.

Online Agenda - Sluiten