Praktische informatie bij ooglaser-chirurgie

Indien u geïnteresseerd bent in een ingreep om niet meer afhankelijk te zijn van een bril of contactlenzen, maakt u een afspraak bij dr. Pinxten. Dit kan online of telefonisch op 050 62 00 00. Vindt u geen moment dat u past, dan mag u ons contacteren via email of via het contactformulier. We streven steeds naar een zo kort mogelijke wachttijd. U vermeldt best reeds bij het maken van de afspraak (aan de telefoon of bij het online maken van een afspraak bij de notitie) dat u een vraag heeft naar ooglaseren.

Tijdens de eerste consultatie in de praktijk wordt de refractieve afwijking van uw ogen gemeten en de dikte van het hoornvlies bekeken. Verder wordt een algemeen onderzoek uitgevoerd naar de gezondheid van uw ogen.

Indien bij een eerste onderzoek blijkt dat u in aanmerking kan komen voor een behandeling wordt een uitgebreider vooronderzoek gepland in de privépraktijk. De praktijk is hiervoor uitgerust met de nieuwste apparatuur.

Wat gebeurt er bij een vooronderzoek?

 • Nauwkeurige controle van het zicht en de juiste correcties.
 • Oogdrukmeting.
 • Controle van het netvlies, de oogzenuw en het gezichtsveld.
 • Scan van het hoornvlies ter controle van de vorm en extra meting van de dikte.
 • Bepaling van de grootte van de pupil.
 • Controle van de tranenfilm.

Waar dien ik rekening mee te houden voor en na het vooronderzoek?

In sommige gevallen is het noodzakelijk pupilverwijdende druppels aan te brengen tijdens het vooronderzoek. Indien dit nodig is zal de oogarts u hierover inlichten. Nadien mag u 2 à 3 uren niet met de wagen rijden. U dient daarom een chauffeur te voorzien die u naar huis kan voeren.

Voor een betrouwbare meting mag u geen contactlenzen dragen voor het uitgebreide vooronderzoek gedurende een bepaalde tijd:

 • Zachte lenzen: 2 weken
 • Harde lenzen: 3 weken
 • Torische zachte lenzen: 3 weken
 • Nachtlenzen: 3 weken

Laser Vision Clinic Gent en Antwerpen

Wanneer alle onderzoeken gunstig zijn zal een behandeling gepland worden in het lasercentrum.

Dr. Pinxten is vennoot van de Laser Vision Clinic (Vroegere benaming: Belgische Ooglaser Centrum) in Gent en Antwerpen, de grootste en modernste lasercentra van het land.

Laser Vision Clinic
Brouwerijstraat 1
9031 Gent (Drongen)

Meer informatie

Ervaringen en reviews

Oogarts Knokke

Dr. Isabel Pinxten - Facebook

Dr. Isabel Pinxten - Ogen laseren

9.8 / 10 op basis van 186 ervaringen. • L. Vinckier Femto-LASIK

  Een kennis van mij liet enkele maanden geleden reeds haar ogen laseren bij Dokter Pinxten en had me haar aangeraden. Na 10 jaar brillen vond ik het ook welletjes. Ik kon erg snel op consultatie en de dokter voerde meteen alle nodige onderzoeken uit. De praktijk is enorm goed uitgerust met alle nieuwste toestellen en Dokter Pinxten heeft erg veel ervaring met ooglaser. De behandeling zelf verliep erg vlot en was pijnloos. Nadien ben ik nog 2x op controle geweest in Knokke, en mijn zicht is 10/10. Lenzen of bril heb ik niet meer nodig. Ik heb enkel spijt dat ik mij ogen niet vroeger liet laseren.

 • R. Matthys Femto-LASIK

  Ik was al jarenlang aan het twijfelen om mijn ogen te laten laseren en heb dankzij dokter Pinxten eindelijk de stap durven zetten! Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Mijn angst bleek ook volledig ongegrond. Dokter Pinxten legde mij voor en tijdens de behandeling heel duidelijk uit wat er ging gebeuren. De dag zelf heb ik eenmaal thuisgekomen wat geslapen en de volgende ochtend had ik al een scherp zicht! Buiten wat korrelig gevoel heb ik er geen last van gehad. Bedankt Dr. Pinxten!

 • T. Casier Femto-LASIK

  Professionele ontvangst, uitleg en behandeling zowel voor, tijdens als na de behandeling. Dokter Pinxten stelt je heel goed gerust en geeft je vertrouwen. De laserbehandeling zelf was pijnloos en duurde maar een tiental seconden per oog. Ook nadien had ik weinig last. Nog enkele weken oogdruppels moeten gebruiken en de eerste dagen geslapen met de beschermbril. Heel goed meegevallen!

  Online Agenda - Sluiten