De verschillende technieken bij ooglaseren

Alle laserbehandelingen die door dr. Pinxten worden uitgevoerd zijn gepersonaliseerd. Dit is een nieuwe techniek en wil zeggen dat er onder andere rekening wordt gehouden met de specifieke vorm van uw hoornvlies en met de pupilgrootte. Deze zijn namelijk uniek voor iedere persoon. Hierdoor blijven de contrastgevoeligheid en het nachtzicht na de behandeling beter behouden.


Eerste type: PRK of LASEK techniek

Bij PRK of photorefractieve keratectomie wordt het epitheel (het oppervlakkig laagje van het hoornvlies) verwijderd door middel van een borsteltje. Nadien worden de onderliggende lagen behandeld door de excimerlaser. Na de behandeling wordt een verbandlens aangebracht om het comfort te verbeteren. Het epitheel groeit na de behandeling weer terug. Gezien dit enkele dagen duurt, geeft dit de eerste dagen wat ongemak en pijn.

LASEK ooglaser techniek

Tweede type: Femto-LASIK techniek

Bij Femto-LASIK of "Laser-assisted in situ keratomileusis" wordt een flap gemaakt in het meest oppervlakkig deel van het hoornvlies. Na het oplichten van de flap worden de onderliggende lagen behandeld door de excimerlaser. Nadien wordt de flap teruggeplaatst. Er zijn geen hechtingen nodig. Vroeger gebruikte de oogchirurg een microkeratoom (een dun, vlijmscherp mesje) om de flap te snijden. Nu wordt bij LASIK een femtosecondlaser gebruikt om de flap te creëren. Deze techniek is nauwkeuriger en dus veiliger.

Femto-LASIK ooglaser techniek

Derde type: SMILE techniek

SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) of Relex SMILE is een techniek waarbij enkel de femtosecondlaser wordt gebruikt. Er wordt geen flapje gemaakt, wel wordt er door de laser een klein schijfje (‘lenticule’) gecreëerd in het hoornvlies. Deze lenticule wordt langs een kleine opening verwijderd. Deze techniek is recenter dan de twee voorgaande en werd in de voorbije tien jaar ontwikkeld.

SMILE ooglaser techniek

Meer informatie

Ervaringen en reviews

Oogarts Knokke

Dr. Isabel Pinxten - Ogen laseren

Dr. Isabel Pinxten - Ogen laseren

4.9 / 5 op basis van 16 ervaringen. • L. Vinckier Femto-LASIK

  Een kennis van mij liet enkele maanden geleden reeds haar ogen laseren bij Dokter Pinxten en had me haar aangeraden. Na 10 jaar brillen vond ik het ook welletjes. Ik kon erg snel op consultatie en de dokter voerde meteen alle nodige onderzoeken uit. De praktijk is enorm goed uitgerust met alle nieuwste toestellen en Dokter Pinxten heeft erg veel ervaring met ooglaser. De behandeling zelf verliep erg vlot en was pijnloos. Nadien ben ik nog 2x op controle geweest in Knokke, en mijn zicht is 10/10. Lenzen of bril heb ik niet meer nodig. Ik heb enkel spijt dat ik mij ogen niet vroeger liet laseren.

 • R. Matthys Femto-LASIK

  Ik was al jarenlang aan het twijfelen om mijn ogen te laten laseren en heb dankzij dokter Pinxten eindelijk de stap durven zetten! Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Mijn angst bleek ook volledig ongegrond. Dokter Pinxten legde mij voor en tijdens de behandeling heel duidelijk uit wat er ging gebeuren. De dag zelf heb ik eenmaal thuisgekomen wat geslapen en de volgende ochtend had ik al een scherp zicht! Buiten wat korrelig gevoel heb ik er geen last van gehad. Bedankt Dr. Pinxten!

 • T. Casier Femto-LASIK

  Professionele ontvangst, uitleg en behandeling zowel voor, tijdens als na de behandeling. Dokter Pinxten stelt je heel goed gerust en geeft je vertrouwen. De laserbehandeling zelf was pijnloos en duurde maar een tiental seconden per oog. Ook nadien had ik weinig last. Nog enkele weken oogdruppels moeten gebruiken en de eerste dagen geslapen met de beschermbril. Heel goed meegevallen!

  Online Agenda - Sluiten