Online Agenda - Sluiten

Praktische informatie bij ooglaser-chirurgie

Indien u geïnteresseerd bent in een ingreep om niet meer afhankelijk te zijn van een bril of contactlenzen, maakt u een afspraak bij dr. Pinxten. U vermeldt dit best reeds bij het maken van de afspraak (aan de telefoon of bij het online maken van een afspraak bij de notitie). Tijdens de eerste consultatie in de praktijk wordt de refractieve afwijking van uw ogen gemeten en de dikte van het hoornvlies bekeken. Verder wordt een algemeen onderzoek uitgevoerd naar de gezondheid van uw ogen.

Als bij dit eerste onderzoek alles erop wijst dat u in aanmerking komt voor een behandeling, krijgt u een afspraak in het Universitair Lasercentrum. Hier zal dr. Pinxten een uitgebreider onderzoek uitvoeren. Er wordt een gedetailleerde scan gemaakt van het hoornvlies (Pentacam). Er wordt een wavescan (iDesign) uitgevoerd en er gebeurt tevens een extra onderzoek van de refractieve afwijking.

Draag geen contactlenzen de weken voor het vooronderzoek in het ULCL:

  • Harde lenzen: 3 weken
  • Torische zachte lenzen: 3 weken
  • Nachtlenzen: 3 weken
  • Zachte lenzen: 1 week

Wanneer alle onderzoeken aanduiden dat een behandeling veilig kan worden uitgevoerd, wordt een afspraak gemaakt in het Universitair Lasercentrum voor de behandeling zelf. Ooglaserchirurgie wordt meestal aan beide ogen samen uitgevoerd. De dag van de behandeling neemt u een chauffeur mee naar het lasercentrum. U krijgt een tabletje om rustig te zijn, daarom mag u zelf niet terug naar huis rijden. De dag van de ingreep mag je geen make-up, gezichtscrème of aftershave aanbrengen. Contactlenzen moet je uitlaten de dag van de ingreep, bij voorkeur reeds enkele dagen ervoor.

Het Universitair Ooglasercentrum Leuven

De laseringrepen en uitgebreide vooronderzoeken worden uitgevoerd in het Universitair Lasercentrum (ULCL) van UZ Leuven.

ULCL
UZ Sint-Pieter
Brusselsestraat 69
3000 Leuven